Go Back

Тост с авокадо, препечени семена и рукола

Този тост е перфекният старт на деня.
Време за подготовка: 5 minutes
Време за готвене: 4 minutes
Общо време: 9 minutes
Тип ястие: Закуска
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Тост
Порции: 5

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

  • 36 г тиквени семки
  • 2 с.л слънчогледови семена
  • 1 с.л сусамови семена
  • 1 с.л маково семе
  • 3 филийки селски бял или пълнозърнест хляб
  • 1 зряло авокадо, намачкано на пюре
  • сол на вкус
  • 62 г рукола за гарниране

Начин на приготвяне
 

  • Изберете функцията „Печене“ (Bake) , настройте температурата на 195°C и времето на 1 минута, след което натиснете „Старт/Пауза“ (Start/Pause), за да загреете.
  • Смесете тиквените семки, слънчогледовите семена, сусама и маковото семе в една купа.
  • Поставете тавата за храна на ниво 2 в предварително загрятата фурна и изпечете семената до златисто.
  • Когато са готови, извадете ги и ги прехвърлете в купа, за да се охладят.
  • Подредете филийките хляб върху тавата и я поставете на ниво 5 във фурната.
  • Изберете функцията „Тост“ (Toast), настройте желаното ниво на изпичане, след което натиснете „Старт/Пауза“.
  • Когато тостът е готов, намажете всяка филийка с пюрирано авокадо и посолете на вкус. Ако желаете, може да добавите малко лимонов сок към авокадото за свежест или капка зехтин върху готовия тост за допълнителен вкус.
  • Поръсете обилно със смесените печени семена, добавете шепа рукола и сервирайте.
Ключови думи Тост