Какво ви е необходимо за 6 яйца, или 12 половинки:
1 ч.ч. брашно за овалване
1-2 яйцаразбити
1ч.ч.смес от панко, галета, натрошени на много ситно крекери, солети, мини брецели
1 с.л. майонеза
1 с.л.кисело млякоили още според желаната консистенция
1 ч.л. горчица
2-3с.л.чесънпресован
солна вкус
черен пиперна вкус
Начин на приготвяне
Сварете и разполовете яйцата и разделете белтъци от жълтъци.
Белтъците овалвайте в брашно отвсякъде, като добре изтупайте ненужното.
След това в жълтък и извадете с овалната част нагоре с помощта на лъжица (за да се отцеди добре) и сложете в чинията с хрупкавия топинг. Да, може и само с галета, но няма да е толкова хрупкаво.
Напръскайте отвсякъде с мазнина и сложете в кошницата на фраера на 190° за общо 9-10 мин, като обърнете веднъж по средата ако нямате долен реотан. Аз съм с модела Dual Blaze и не ги обръщам.
Докако белтъците се готвят направете яйченият крем, като смесите всичко гореизброено.
А когато поизстинат вече хрупкавите белтъци сложете крема в тях, поръсете с нещо зелено и опитайте.