Go Back

Фаршировани яйца с хрупкав белтък

Ако не сте опитвали трябва! 
Време за подготовка: 20 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Общо време: 30 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Френска
Ключови думи: Яйце

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

Какво ви е необходимо за 6 яйца, или 12 половинки: 

  • 1 ч.ч. брашно за овалване
  • 1-2 яйца разбити
  • 1 ч.ч. смес от панко, галета, натрошени на много ситно крекери, солети, мини брецели
  • 1 с.л. майонеза
  • 1 с.л. кисело мляко или още според желаната консистенция
  • 1 ч.л. горчица
  • 2-3 с.л. чесън пресован
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне
 

  • Сварете и разполовете яйцата и разделете белтъци от жълтъци.
  • Белтъците овалвайте в брашно отвсякъде, като добре изтупайте ненужното.
  • След това в жълтък и извадете с овалната част нагоре с помощта на лъжица (за да се отцеди добре) и сложете в чинията с хрупкавия топинг. Да, може и само с галета, но няма да е толкова хрупкаво. 
  • Напръскайте отвсякъде с мазнина и сложете в кошницата на фраера на 190° за общо 9-10 мин, като обърнете веднъж по средата ако нямате долен реотан. Аз съм с модела Dual Blaze и не ги обръщам.
  • Докако белтъците се готвят направете яйченият крем, като смесите всичко гореизброено.
  • А когато поизстинат вече хрупкавите белтъци сложете крема в тях, поръсете с нещо зелено и опитайте. 
Ключови думи Яйце