Go Back
Френски тост с плодове

Френски тост с лешников дресинг

Потопете се в лукса на френски тост, който е всичко друго, но не и обикновен. Изпeчeн до съвършенство и залят с неустоим лешников дресинг, този тост е истински празник за сетивата.
Време за подготовка: 5 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Общо време: 15 minutes
Тип ястие: Десерт, Закуска
Кухня: Френска
Ключови думи: десерт, Тост
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium II

Съставки
  

  • 2 големи яйца
  • 118 мл пълномаслено мляко
  • 1 ч.л екстракт от ванилия
  • 1 ч.л канела
  • ¼ ч.л кошерна сол
  • 4 филийки бриош
  • спрей с мазнина
  • 80 г шоколадово - лешников крем
  • 80 мл гъста сметана
  • пудра захар за украса
  • плодове за украса

Начин на приготвяне
 

  • Смесете яйцата, млякото, ванилията и канелата,и сол в средна купа. Разбъркайте до пълното им смесване.
  • Потопете филийките бриош в яйчената смес и изтръскайте излишното количество.
  • Поставете скарата в кошницата на фритюрника COSORI.
  • Изберете функцията Печене, настройте времето до 10 минути, след което натиснете Старт/Пауза,за да загреете.
  • Напръскайте с маслен спрей предварително загрятата скара, след което поставете върху нея навлажнените филийки бриош.
  • Смесете шоколадово-лешниковатасметана и тежката сметана в малкатенджера. Разбийте за няколко минути на средно слаб огън, докато консистенцията се разреди. Отстранете от огъня, когато е готово.
  • Обърнете тоста по средата наготвенето. Напомнянето за разклащанеще ви информира кога.
  • Извадете френския тост, когато е готов, и го поднесете с шоколадово-лешниковия дресинг поръсен от горе, и украсен с пудра захар и пресни плодове.
Ключови думи десерт, Тост