В кухненски робот смесете багетата, магданоза, ментата, 30 мл зехтин и 1 ч. л. сол. Пулсирайте, докато хлябът се превърне в едри трохи.
Прехвърлете трохите върху тавата и ги разпределете равномерно.
В купа смесете нахута с останалия зехтин (10 мл), 1 ч. л. сол и червения пипер. Разбъркайте добре и прехвърлете върху друга тава.
Изберете функция (Air Fry) настройте температурата на 195°C и времето на 10 минути, след което натиснете „Старт/Пауза“ (Start/Pause), за да се загрее.
Поставете тавата с нахута на ниво 2, а тази с галетата на ниво 4 в предварително загрятата фурна.
В малка купа смесете шалота, портокаловия сок и кора, оцета, горчицата и сиропа от агаве. Бавно добавете зехтина, като разбърквате енергично, докато дресингът се емулгира. Овкусете със сол и черен пипер.
Когато нахутът и галетата станат златисти и хрупкави, извадете ги от фурната и оставете да се охладят.
В голяма купа смесете салатените листа, авокадото и портокаловите сегменти, след което добавете достатъчно винегрет, за да ги покрие леко.
Прибавете галетата и нахута, разбъркайте внимателно и разпределете салатата в 4 купички.
Поръсете със слънчогледови семки и сервирайте веднага.