Go Back

Хрупкави смачкани картофи с билково айоли

Хрупкави смачкани картофи, сервираните с ароматно билково айоли – перфектният вкусен завършек на всяко ястие.
Време за подготовка: 30 minutes
Време за готвене: 9 minutes
Общо време: 39 minutes
Тип ястие: Гарнитура
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Картофи
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Turbo Blaze

Съставки
  

За картофите:

  • кг малки картофи
  • 3 с.л масло от авокадо
  • ¼ ч.л кайенски пипер
  • ½ ч.л чесън на прах
  • 1 с.л черен пипер
  • 2 ч.л кошерна сол
  • ¼ ч.л пушен червен пипер

За билковото айоли:

  • ½ чаша майонеза
  • 1 с.л нарязан магданоз
  • 1 с.л босилек, нарязан на

    ситно

  • 30 г лук нарязан на ситно
  • 30 г копър, нарязан
  • 1 с.л лимонов сок
  • 2 ч.л зехтин
  • 1 ч.л заквасена сметана
  • ¼ ч.л лимонова кора
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне
 

  • Поставете скарата в кошницата на фритюрника COSORI.
  • Смесете съставките за билковото айоли в малка купа и ги поставете в хладилника.
  • Напълнете средна тенджера с подсолена студена вода и я оставете да заври, добавете картофите и ги варете, докато ножът започне да ги пробива лесно.
  • Прецедете картофите и ги оставете да се охладят, за да се обработват лесно.
  • Изберете функцията Предварително загряване, настройте температурата на 210 °C, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Комбинирайте останалите съставки в малка купа и добавете картофите. Разбъркайте, за да се покрият.
  • Намачкайте картофите внимателно с длани. Намачкайте ги само по средата, така че да останат цели.
  • Поставете картофите върху предварително загрятата
    скара.
  • Изберете функцията Пържене на горещ въздух, настройте температурата на 210 °C и времето на 9 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Извадете картофите, когато са готови, и ги поднесете с айоли.
Ключови думи Картофи