Поставете скарата в кошницата на фритюрника COSORI.
Смесете съставките за билковото айоли в малка купа и ги поставете в хладилника.
Напълнете средна тенджера с подсолена студена вода и я оставете да заври, добавете картофите и ги варете, докато ножът започне да ги пробива лесно.
Прецедете картофите и ги оставете да се охладят, за да се обработват лесно.
Изберете функцията Предварително загряване, настройте температурата на 210 °C, след което натиснете Старт/Пауза.
Комбинирайте останалите съставки в малка купа и добавете картофите. Разбъркайте, за да се покрият.
Намачкайте картофите внимателно с длани. Намачкайте ги само по средата, така че да останат цели.
Поставете картофите върху предварително загрятатаскара. Изберете функцията Пържене на горещ въздух, настройте температурата на 210 °C и времето на 9 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
Извадете картофите, когато са готови, и ги поднесете с айоли.