Изберете Зона 1 и функцията Roast, след което предварително загрейте фритюрника на 180°C (356°F).
Отрежете горната част на всяка глава чесън, за да разкриете скилидките.
Полейте със зехтин оголените скилидки и подправете със сол, черен пипер и прясна мащерка.
Увийте всяка глава чесън поотделно в алуминиево фолио, за да я запечатате.
Поставете увитите глави на чесъна в предварително загрятата кошница и печете за 20 минути или докато скилидките омекнат и се карамелизират.
След като се изпекат, извадете главите чесън от фритюрника и ги оставете да се охладят.
Изстискайте печените скилидки чесън от кората им в купа за смесване.Намачкайте изпечените скилидки чесън с вилица, докато се получи гладка паста.
Добавете майонезата в купата с пастата от печен чесън.Смесете пастата от печения чесън с майонезата, докато се смесят добре.
Овкусете чесновия сос с допълнителна сол, черен пипер и изстискан. лимонов сок на вкус. Добавете подправките според предпочитанията си.
Нарежете на ситно пресния магданоз и поръсете с него чесновия сос, за да придадете допълнителен вкус.
Прехвърлете чесновия сос в съд за сервиране и разделете карфиола на малки розички.
Поставете цветчетата във вряща вода и ги варете за 3 минути, докато леко омекнат.
Отцедете карфиола и го прехвърлете в купа със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Оставете настрана.
Полейте готовия карфиол със зехтин и го поръсете със сол. Разбъркайте, за да се покрие равномерно. Оставете настрана.
В плитка купа смесете царевичното брашно, брашното, пушения червен пипер, чесъна на прах, солта и черния пипер.
Постепенно добавете вода към сухите съставки, като разбивате непрекъснато, докато се получи консистентна смес.
Постепенно добавете вода към сухите съставки, като разбивате непрекъснато, докато се получи консистентна смес.
След като оваляте в сместа, потопете карфиола в панко галетата, натиснете леко, за да се полепи панировката. Уверете се, че карфиолът е равномерно покрит.
Поставете покритите розички карфиол върху тава, като се уверите, че са на разстояние една от друга, за да се осигури добра циркулация на въздуха.
Изберете Grandzone и функцията Air Fry , настройте температурата на 190°C (374°F) и времето на 10 минут. Натиснете Start/Pause (Старт/Пауза).
Напръскайте с мазнина покритите розички карфиол.
Поставете карфиола в кошницата на фритюрника на един слой, като се стараете да не е препълнен.
Изпържете карфиола на 190°C (374°F) за 12 до 15 минути или докато придобие златистокафяв цвят и стане хрупкав, като на средата разклатите кошницата за равномерно изпичане.
След като карфиолът се сготви до желаната от вас хрупкавост, извадете го от фритюрника.