Go Back

Чурос с мексикански шоколадов сос

Неустоими чуроси, сервирани с мексикански шоколадов сос.
Време за подготовка: 30 minutes
Време за готвене: 9 minutes
Общо време: 39 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Печива
Порции: 12

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

За шоколадовия сос:

  • 118 мл тежка сметана
  • 170 г нарязан мексикански шоколад (или полусладък шоколад)
  • 10 мл ликьор за кафе
  • 2 мл екстракт от ванилия
  • 1 г канела

За чуросите:

  • 118 мл вода
  • 43 г несолено масло
  • 15 г захар на прах
  • щипка сол
  • 70 г обикновено брашно
  • 1 голямо яйце на стайна температура
  • 2 мл екстракт от ванилия
  • кокосово масло на вкус
  • 100 г кристална захар
  • 5 г канела

Начин на приготвяне
 

  • Загрейте сметаната в средно голяма тенджера на средно слаб огън, докато започне да бълбука.
  • Смесете шоколада, кафеения ликьор, ванилията и канелата в средна купа.
  • Изсипете горещата сметана върху шоколада и оставете да престой 1 минута.
  • Разбийте до гладка смес. Оставете настрана до готовност за сервиране.
  • Поставете скарата в кошницата на Cosori.
  • Изберете функцията Air Frу ,настройте температурата на 190°C и времето на 5минути, след което натиснете Start/Pause(Старт/Пауза), за да се загрее.
  • Смесете водата, маслото, захарта и солта в тенджера и ги оставете да загреят на средна температура.
  • Изключете котлона, след като маслото се разтопи и започне да кипи, добавете брашното и разбъркайте енергично с дървена лъжица, докато сместа се превърне в топка - около 2 минути.
  • Прехвърлете сместа в купата на миксер или в голяма купа и я оставете да се охлади за 4 минути.
  • Добавете яйцето и екстракта от ванилия в купата, като разбивате на висока скорост в продължение на 3минути с електрически миксер или миксер на стойка,или докато яйцето се включи добре и тестото стане гладко.
  • Прехвърлете тестото в торбичка за сладкиши,снабдена с голям накрайник с форма на звезда.
  • Напръскайте скарата със спрей с кокосово масло.
  • Наредете тестото на лентички с дължина 10 см директно върху намаслената скара за хрупкаво тесто и отрежете краищата им с ножица.
  • Напръскайте леко горната част на чуросите със спрей скокосово масло.
  • Изберете функцията Air Frу ,настройте температурата на 190°C и времето на 8минути, след което натиснете Start/Pause(Старт/Пауза).
  • Смесете захарта и канелата в купа, докато чуросите се готвят.
  • Извадете ги, когато са готови, и веднага ги оваляйте в
    сместа с канелена захар. Повторете процеса на готвене и покриване с останалите чуроси.
  • Поднесете чуросите с шоколадовия сос от страни за потапяне.
Ключови думи Печива