170гнарязан мексикански шоколад (или полусладък шоколад)
10млликьор за кафе
2млекстракт от ванилия
1гканела
За чуросите:
118млвода
43гнесолено масло
15гзахар на прах
щипка сол
70гобикновено брашно
1голямо яйце на стайна температура
2млекстракт от ванилия
кокосово масло на вкус
100гкристална захар
5гканела
Начин на приготвяне
Загрейте сметаната в средно голяма тенджера на средно слаб огън, докато започне да бълбука.
Смесете шоколада, кафеения ликьор, ванилията и канелата в средна купа.
Изсипете горещата сметана върху шоколада и оставете да престой 1 минута.
Разбийте до гладка смес. Оставете настрана до готовност за сервиране.
Поставете скарата в кошницата на Cosori.
Изберете функцията Air Frу ,настройте температурата на 190°C и времето на 5минути, след което натиснете Start/Pause(Старт/Пауза), за да се загрее.
Смесете водата, маслото, захарта и солта в тенджера и ги оставете да загреят на средна температура.
Изключете котлона, след като маслото се разтопи и започне да кипи, добавете брашното и разбъркайте енергично с дървена лъжица, докато сместа се превърне в топка - около 2 минути.
Прехвърлете сместа в купата на миксер или в голяма купа и я оставете да се охлади за 4 минути.
Добавете яйцето и екстракта от ванилия в купата, като разбивате на висока скорост в продължение на 3минути с електрически миксер или миксер на стойка,или докато яйцето се включи добре и тестото стане гладко.
Прехвърлете тестото в торбичка за сладкиши,снабдена с голям накрайник с форма на звезда.
Напръскайте скарата със спрей с кокосово масло.
Наредете тестото на лентички с дължина 10 см директно върху намаслената скара за хрупкаво тесто и отрежете краищата им с ножица.
Напръскайте леко горната част на чуросите със спрей скокосово масло.
Изберете функцията Air Frу ,настройте температурата на 190°C и времето на 8минути, след което натиснете Start/Pause(Старт/Пауза).
Смесете захарта и канелата в купа, докато чуросите се готвят.
Извадете ги, когато са готови, и веднага ги оваляйте всместа с канелена захар. Повторете процеса на готвене и покриване с останалите чуроси.
Поднесете чуросите с шоколадовия сос от страни за потапяне.