Поставете маслото и двата вида захар в купата на миксера и разбийте на средна скорост, докато сместа стане леко и пухкаво. Остържете стените на купата с гумена шпатула, след което добавете яйцата и ванилията. Разбийте до получаване на пухкава смес.
В отделна купа пресейте брашното, бакпулвера, содата бикарбонат и солта.
Добавете сухите съставки в миксера и разбийте на ниска скорост, докато се смесят. Остържете стените на купата и добавете шоколадовия чипс, като разбърквате за 5-10 секунди
С помощта на черпак или лъжица поставете по 28 г тесто за всяка бисквитка върху тавата, като оставяте около 2,5 см разстояние между всяка купчинка. Оставете част от тестото в хладилника за втора партида.
Изберете функцията Печене, настройте температурата на 160°C и времето на 8 минути. Натиснете Старт/Пауза, за да загреете фурната.
Поставете тавата на ниво 5 в предварително загрятата фурна.
Извадете бисквитките, когато започнат да покафеняват по краищата, и ги оставете да се охладят. Те ще останат много меки, но ще се стегнат, докато се охлаждат.
Продължете да печете бисквитките на порции, след което ги сервирайте.
Насладете се на тези вкусни и ароматни бисквитки с шоколадов чипс!