Go Back

Яйца с билков крем

Тази рецепта е лесна и ароматна, идеална за закуска или лек обяд!
Време за подготовка: 5 minutes
Време за готвене: 14 minutes
Общо време: 19 minutes
Тип ястие: Закуска
Кухня: Американска
Ключови думи: Яйце
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L
  • 2 малки тавички (по 236 мл всяка)

Съставки
  

  • 4 големи яйца
  • 90 мл сметана за готвене
  • 1 с.л пресен босилек, нарязан
  • 1 с.л пресен лук, нарязан
  • 1 с.л пресен естрагон, нарязан
  • ¼ ч.л сол + още на вкус
  • ¼ ч.л прясно смлян черен пипер + още на вкус
  • 1 с.л масло
  • Препечен хляб за сервиране (по желание

Начин на приготвяне
 

  • Изберете функцията „Печене“ (Bake) , настройте температурата на 180°C и времето на 14 минути, след което натиснете „Старт/Пауза“ (Start/Pause), за да загреете.
  • Намажете вътрешността на тавичките с масло.
  • В купа разбийте сметаната, босилека, лука, естрагона, солта и черния пипер, след което разпределете половината от сместа във всяка подготвена тавичка.
  • Във всяка тавичка счупете по 2 яйца и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  • Поставете тавичките в предварително загрятата фурна на ниво 5 и печете до готовност.
  • Извадете яйцата и сервирайте с препечен хляб, ако желаете.
Ключови думи Яйце