Хрупкав карфиол

Хрупкав карфиол

Хрупкав карфиол – златист и ароматен, идеален като здравословна закуска, така и за лека вечеря.
Време за подготовка: 30 minutes
Време за готвене: 45 minutes
Общо време: 1 hour 15 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Карфиол
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

  • 1 спрей с мазнина
  • 1 глава карфиол, сварен за 5 минути
  • 80 г царевично брашно
  • 120 г брашно
  • 2 ч.л пушен червен пипер
  • 2 ч.л чесън на прах
  • 1 ч.л сол
  • 1 ч.л черен пипер
  • 300 г вода
  • панко галета
  • 1 чаша майонеза
  • 2 скилидки печен чесън
  • ½ чаша пресен магданоз 
  • 2 с.л лимонов сок

Начин на приготвяне
 

  • Изберете Зона 1 и функцията Roast, след което предварително загрейте фритюрника на 180°C (356°F).
  • Отрежете горната част на всяка глава чесън, за да разкриете скилидките.
  • Полейте със зехтин оголените скилидки и подправете със сол, черен пипер и прясна мащерка.
  • Увийте всяка глава чесън поотделно в алуминиево фолио, за да я запечатате.
  • Поставете увитите глави на чесъна в предварително загрятата кошница и печете за  20 минути или докато скилидките омекнат и се карамелизират.
  • След като се изпекат, извадете главите чесън от фритюрника и ги оставете  да се охладят.
  • Изстискайте печените скилидки чесън от кората им в купа за смесване.Намачкайте изпечените скилидки чесън с вилица, докато се получи гладка паста.
  • Добавете майонезата в купата с пастата от печен чесън.Смесете пастата от печения чесън с майонезата, докато се смесят добре.
  • Овкусете чесновия сос с допълнителна сол, черен пипер и изстискан. лимонов сок на вкус. Добавете подправките според предпочитанията си.
  • Нарежете на ситно пресния магданоз и поръсете с него чесновия сос, за да придадете допълнителен вкус.
  • Прехвърлете чесновия сос в съд за сервиране и разделете карфиола на малки розички.
  • Поставете цветчетата във вряща вода и ги варете за 3 минути, докато леко омекнат.
  • Отцедете карфиола и го прехвърлете в купа със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Оставете настрана.
  • Полейте готовия карфиол със зехтин и го поръсете със сол. Разбъркайте, за да се покрие равномерно. Оставете настрана.
  • В плитка купа смесете царевичното брашно, брашното, пушения червен пипер, чесъна на прах, солта и черния пипер.
  • Постепенно добавете вода към сухите съставки, като разбивате непрекъснато, докато се получи консистентна смес.
  • Постепенно добавете вода към сухите съставки, като разбивате непрекъснато, докато се получи консистентна смес.
  • След като оваляте в сместа, потопете карфиола в панко галетата,  натиснете леко, за да се полепи панировката. Уверете се, че карфиолът е равномерно покрит.
  • Поставете покритите розички карфиол върху тава, като се уверите, че са на разстояние една от друга, за да се осигури добра циркулация на въздуха.
  • Изберете Grandzone и функцията Air Fry , настройте температурата на 190°C (374°F) и времето на 10 минут. Натиснете Start/Pause (Старт/Пауза).
  • Напръскайте с мазнина покритите розички карфиол.
  • Поставете карфиола в кошницата на фритюрника на един слой, като се стараете да не е препълнен.
  • Изпържете карфиола на  190°C (374°F) за 12 до 15 минути или докато придобие златистокафяв цвят и стане хрупкав, като на средата разклатите кошницата за равномерно изпичане.
  • След като карфиолът се сготви до желаната от вас хрупкавост, извадете го от фритюрника.
Ключови думи Карфиол
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating