Хрупкав карфиол
/by Cosori Bulgaria
Хрупкав карфиол
Хрупкав карфиол – златист и ароматен, идеален като здравословна закуска, така и за лека вечеря.
Време за подготовка: 30 minutes mins
Време за готвене: 45 minutes mins
Общо време: 1 hour hr 15 minutes mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Карфиол
Порции: 4
Нужни уреди
- 1 Cosori Dual Blaze TwinFry
Съставки
- 1 спрей с мазнина
- 1 глава карфиол, сварен за 5 минути
- 80 г царевично брашно
- 120 г брашно
- 2 ч.л пушен червен пипер
- 2 ч.л чесън на прах
- 1 ч.л сол
- 1 ч.л черен пипер
- 300 г вода
- панко галета
- 1 чаша майонеза
- 2 скилидки печен чесън
- ½ чаша пресен магданоз
- 2 с.л лимонов сок
Начин на приготвяне
- Изберете Зона 1 и функцията Roast, след което предварително загрейте фритюрника на 180°C (356°F).
- Отрежете горната част на всяка глава чесън, за да разкриете скилидките.
- Полейте със зехтин оголените скилидки и подправете със сол, черен пипер и прясна мащерка.
- Увийте всяка глава чесън поотделно в алуминиево фолио, за да я запечатате.
- Поставете увитите глави на чесъна в предварително загрятата кошница и печете за 20 минути или докато скилидките омекнат и се карамелизират.
- След като се изпекат, извадете главите чесън от фритюрника и ги оставете да се охладят.
- Изстискайте печените скилидки чесън от кората им в купа за смесване.Намачкайте изпечените скилидки чесън с вилица, докато се получи гладка паста.
- Добавете майонезата в купата с пастата от печен чесън.Смесете пастата от печения чесън с майонезата, докато се смесят добре.
- Овкусете чесновия сос с допълнителна сол, черен пипер и изстискан. лимонов сок на вкус. Добавете подправките според предпочитанията си.
- Нарежете на ситно пресния магданоз и поръсете с него чесновия сос, за да придадете допълнителен вкус.
- Прехвърлете чесновия сос в съд за сервиране и разделете карфиола на малки розички.
- Поставете цветчетата във вряща вода и ги варете за 3 минути, докато леко омекнат.
- Отцедете карфиола и го прехвърлете в купа със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Оставете настрана.
- Полейте готовия карфиол със зехтин и го поръсете със сол. Разбъркайте, за да се покрие равномерно. Оставете настрана.
- В плитка купа смесете царевичното брашно, брашното, пушения червен пипер, чесъна на прах, солта и черния пипер.
- Постепенно добавете вода към сухите съставки, като разбивате непрекъснато, докато се получи консистентна смес.
- Постепенно добавете вода към сухите съставки, като разбивате непрекъснато, докато се получи консистентна смес.
- След като оваляте в сместа, потопете карфиола в панко галетата, натиснете леко, за да се полепи панировката. Уверете се, че карфиолът е равномерно покрит.
- Поставете покритите розички карфиол върху тава, като се уверите, че са на разстояние една от друга, за да се осигури добра циркулация на въздуха.
- Изберете Grandzone и функцията Air Fry , настройте температурата на 190°C (374°F) и времето на 10 минут. Натиснете Start/Pause (Старт/Пауза).
- Напръскайте с мазнина покритите розички карфиол.
- Поставете карфиола в кошницата на фритюрника на един слой, като се стараете да не е препълнен.
- Изпържете карфиола на 190°C (374°F) за 12 до 15 минути или докато придобие златистокафяв цвят и стане хрупкав, като на средата разклатите кошницата за равномерно изпичане.
- След като карфиолът се сготви до желаната от вас хрупкавост, извадете го от фритюрника.
Ключови думи Карфиол









Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!