Къривурст

Къривурст

Къривурст – традиционна немска наденичка, приготвена от свинско месо и подправки, идеална за грил или пържене.
Време за подготовка: 5 minutes
Време за готвене: 15 minutes
Общо време: 20 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Вурст
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

  • 1 с.л зехтин
  • 2 бр малък бял лук
  • 500 г кетчуп
  • 1 с.л доматена паста
  • 5 с.л балсамов оцет
  • 1 с.л соев сос
  • 2 с.л мед
  • 2 с.л къри на прах
  • 4 бр братвурст
  • 5 с.л сос къри

Начин на приготвяне
 

  • Обелете и нарежете на ситно белия лук.
  • Загрейте зехтина в тенджера на средна температура.
  • Добавете нарязания лук в тенджерата и го задушете, докато омекне и стане прозрачен.
  • Добавете кетчупа, доматеното пюре, балсамовия оцет, соевия сос, меда и кърито на прах към запържения лук.
  • Разбъркайте съставките на соса, докато се смесят добре.
  • Оставете соса да къкри и го оставете да се готви около 10-15 минути, като разбърквате от време на време, докато леко се сгъсти и ароматите се смесят. Подправете според вкуса си.
  • Поставете наденичките в предварително загрятата кошница на фритюрника.
  • Гответе наденичките, докато се изпекат и придобият  златен загар, като ги обръщате от време на време, за да се изпекат равномерно. Времето за готвене зависи от вида и дебелината на наденичките.
  • След като наденичките са готови, извадете ги от фритюрника и ги поставете в чиния за сервиране.
Ключови думи Вурст