Чурос с мексикански шоколадов сос
/by Cosori Bulgaria
Чурос с мексикански шоколадов сос
Неустоими чуроси, сервирани с мексикански шоколадов сос.
Време за подготовка: 30 minutes mins
Време за готвене: 9 minutes mins
Общо време: 39 minutes mins
Тип ястие: Десерт
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Печива
Порции: 12
Нужни уреди
- 1 Cosori Dual Blaze
Съставки
За шоколадовия сос:
- 118 мл тежка сметана
- 170 г нарязан мексикански шоколад (или полусладък шоколад)
- 10 мл ликьор за кафе
- 2 мл екстракт от ванилия
- 1 г канела
За чуросите:
- 118 мл вода
- 43 г несолено масло
- 15 г захар на прах
- щипка сол
- 70 г обикновено брашно
- 1 голямо яйце на стайна температура
- 2 мл екстракт от ванилия
- кокосово масло на вкус
- 100 г кристална захар
- 5 г канела
Начин на приготвяне
- Загрейте сметаната в средно голяма тенджера на средно слаб огън, докато започне да бълбука.
- Смесете шоколада, кафеения ликьор, ванилията и канелата в средна купа.
- Изсипете горещата сметана върху шоколада и оставете да престой 1 минута.
- Разбийте до гладка смес. Оставете настрана до готовност за сервиране.
- Поставете скарата в кошницата на Cosori.
- Изберете функцията Air Frу ,настройте температурата на 190°C и времето на 5минути, след което натиснете Start/Pause(Старт/Пауза), за да се загрее.
- Смесете водата, маслото, захарта и солта в тенджера и ги оставете да загреят на средна температура.
- Изключете котлона, след като маслото се разтопи и започне да кипи, добавете брашното и разбъркайте енергично с дървена лъжица, докато сместа се превърне в топка – около 2 минути.
- Прехвърлете сместа в купата на миксер или в голяма купа и я оставете да се охлади за 4 минути.
- Добавете яйцето и екстракта от ванилия в купата, като разбивате на висока скорост в продължение на 3минути с електрически миксер или миксер на стойка,или докато яйцето се включи добре и тестото стане гладко.
- Прехвърлете тестото в торбичка за сладкиши,снабдена с голям накрайник с форма на звезда.
- Напръскайте скарата със спрей с кокосово масло.
- Наредете тестото на лентички с дължина 10 см директно върху намаслената скара за хрупкаво тесто и отрежете краищата им с ножица.
- Напръскайте леко горната част на чуросите със спрей скокосово масло.
- Изберете функцията Air Frу ,настройте температурата на 190°C и времето на 8минути, след което натиснете Start/Pause(Старт/Пауза).
- Смесете захарта и канелата в купа, докато чуросите се готвят.
- Извадете ги, когато са готови, и веднага ги оваляйте всместа с канелена захар. Повторете процеса на готвене и покриване с останалите чуроси.
- Поднесете чуросите с шоколадовия сос от страни за потапяне.
Ключови думи Печива












