Канелени рулца

Канелени рулца

Канелени рулца

Канелени рулца

Ароматни, пухкави и сочни канелени рулца с аромат на Коледа.
Време за подготовка: 1 hour 20 minutes
Време за готвене: 12 minutes
Време за втасване: 30 minutes
Общо време: 2 hours 2 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Американска
Ключови думи: Канелени рулца
Порции: 8 рулца

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium Air Fryer

Съставки
  

За глазурата

  • 120 г крема сирене на стайна температура
  • 120 г пудра захар
  • 114 г несолено краве масло на стайна температура
  • 3 мл екстракт от ванилия

За тестото

  • 237 мл топло мляко
  • 57 г несолено масло разтопено
  • 50 г 50 гр бяла захар
  • ½ пакет суха мая
  • 280 г брашно и допълнително за поръсване
  • 2 г бакпулвер
  • 6 г сол
  • 57 г несолено масло меко
  • 100 г тъмна кафява захар
  • 7 г канела на прах

Начин на приготвяне
 

  • Смесете съставките за глазурата до пълното им разтваряне и смесване, така че да няма бучки. Оставете настрана.
  • Смесете в голяма купа топлото мляко, разтопеното масло, бялата захар и маята, разбъркайте хубаво и оставете да се активира за около 1 минута.
  • Добавете 50 г брашно към сместа и разбъркайте хубаво, покрийте с хавлия и оставете на топло място за 1 час.
  • Прибавете останалата част от брашното, бакпулвера и солта.
  • Поставете тестото върху набрашнена повърхност и разточете до дебелина от 3.5 см.
  • Намажете разтопеното масло върху тестото и поръсете с кафява захар и канела.
  • Навийте на руло като започнете от дългия край.
  • Нарежете рулото на парчета с дебелина около 3 см, поставете върху леко намазнена тавичка и покрийте с хавлия за 30 минути.
  • Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 165 градуса и натиснете start/pause.
  • Поставете канелените рулца върху хартия за печене и след това в загретия air fryer.
  • Гответе канелените рулца на 165 градуса за 12 минути.
  • Намажете глазурата от крема сирена, когато когато готвенето приключи.
Ключови думи Канелени рулца
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating