Мариновани агнешки котлети

Мариновани агнешки котлети

Aгнешки котлети, мариновани в ароматни билки и подправки, след което изпечени до съвършенство. Тези крехки и сочни котлети са идеални за специални поводи или просто за да се поглезите с нещо изключително вкусно.
Време за подготовка: 2 hours 15 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Общо време: 2 hours 25 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Агнешко
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium II

Съставки
  

  • 8 агнешки котлети
  • 2 с.л дижонска горчица
  • 5 скилидки чесън нарязани на ситно
  • с.л зехтин
  • ч.л кошерна сол
  • 1 ч.л черен пипер, прясно смлян
  • люспеста морска сол за сервиране

Начин на приготвяне
 

  • Поставете агнешките котлети в голяма купа заедно с дижонската горчица, чесъна и зехтина.Разбъркайте съставките с ръце, докато агнешкото се покрие равномерно, след което покрийте и мариновайте в хладилника за 2 часа.
  • Поставете скарата в кошницатана фритюрника COSORI.
  • Изберете функцията Steak (пържола),настройте времето на 8 минути за средно изпечено месо или на 12 минути за средно добре или добре изпечено, след което натиснете Старт/Пауза за предварително загряване.
  • Извадете агнешкото от маринатата и го овкусете отвсякъде с кошерна сол и черен пипер.
  • Поставете агнешките котлети върху предварително загрятата чиния.
  • Обърнете агнешкото по средата на готвенето. Напомнянето за разклащане ще ви информира кога.
  • След като са готови, извадете агнешките котлети и ги оставете да починат 4минути, след което ги поръсете със сол и сервирайте.
Ключови думи Агнешко