Печени зеленчуци с фета и маслини

Печени зеленчуци с фета и маслини

Вкусна комбинация от свежи зеленчуци, сирене фета и маслини, перфектно изпечена до златисто – идеалната рецепта за лека и здравословна вечеря.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 12 minutes
Общо време: 22 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Зеленчуци
Порции: 3

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

  • 1 тиквичка, нарязана на филийки
  • 1 жълта тиква, нарязана на кръгчета
  • 170 г чери домати, нарязани на половинки
  • 45 г маслини Каламата, нарязнаи на половинки
  • 3 скилидки чесън, смлени
  • 1 с.л пресни листа от риган
  • 1 с.л зехтин
  • 1 с.л червен оцет
  • 1 ч.л люспи от червен пипер
  • 1 ч.л сол
  • ½ прясно смлян черен пипер
  • сварен кафяв ориз или хляб, за сервиране

Начин на приготвяне
 

  • Изберете функцията Печене, настройте температурата на 220°C и времето на 12 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за да загреете фурната.
  • В голяма купа поставете тиквичките, тиквата, доматите, сиренето фета, маслините, чесъна, ригана, зехтина, червения винен оцет, люспите от червен пипер, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, докато съставките се комбинират.
  • Изсипете сместа в тавата.
  • Поставете тавата на ниво 5 в предварително загрятата фурна на фритюрника и изпечете за 12 минути или докато зеленчуците омекнат и сиренето фета стане златисто.
  • Извадете тавата и сервирайте със сварен кафяв ориз или топъл хляб пита, ако желаете.Насладете се на ястието!
Ключови думи Зеленчуци