Пълнени домати

Пълнени домати

Вкусни и лесни печени домати с ароматна коричка – идеалната гарнитура за всяко ястие.
Време за подготовка: 14 minutes
Време за готвене: 16 minutes
Общо време: 20 minutes
Тип ястие: Гарнитура, Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Домати
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

  • 8 домата
  • 33 г галета
  • ½ с.л пресен магданоз, нарязан
  • ½ с.л сушен риган
  • с.л зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • ½ ч.л сол
  • 22 г пармезан

Начин на приготвяне
 

  • Отрежете горната част на доматите, около 6-7 см под стъблото, и изхвърлете горната част. След това отрежете малко от дъното на доматите, за да стоят стабилно.
  • С малка лъжица почистете доматите от семките, като внимавате да не пробиете дъното им. Когато са готови, трябва да приличат на малки чашки. Подредете доматите в малък термоустойчив съд за печене.
  • Изберете функцията за печене на фурната COSORI Air Fryer Oven, настройте температурата на 170°C и времето на 16 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за да започне загряването.
  • В средна купа комбинирайте панировъчните трохи, магданоза, босилека, ригана, зехтина, чесъна, солта, черния пипер и пармезана. Напълнете всеки домат наполовина със сместа и поръсете отгоре с 1 с.л. зехтин.
  • Поставете съда за печене върху тавата за храна и го поставете на ниво 4 в предварително загрятата фурна.
  • Извадете доматите, когато са готови, и ги сервирайте.
Ключови думи Домати