Див пилаф с гъби

Див пилаф с гъби

Ароматен пилаф с див ориз и горски гъби, който е чудесен както за гарнитура, така и като основно ястие.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 35 minutes
Общо време: 45 minutes
Тип ястие: Гарнитура, Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Гъби, Ориз, Пилаф
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Мултикукър за готвене под налягане Cosori

Съставки
  

  • 2 с.л масло от гроздови семки
  • 1 глава лук нарязан
  • 220 г гъби нарязани
  • 2 ч.л смлян чесън
  • 185 г див ориз
  • 473 мл зеленчуков бульон
  • 2 ч.л сол
  • ½ ч.л черен пипер
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 2 дафинови листа
  • нарязан магданоз за поръсване

Начин на приготвяне
 

  • Изберете функцията Sauté (Задушаване/Сотиране) на мултикукъра COSORI, задайте температурата на висока и времето на 15 минути, след което натиснете Start (Старт).
  • Добавете маслото от гроздови семки във вътрешния съд и добавете нарязания лук. Задушавайте лука около 5 минути, докато стане прозрачен.
  • Прибавете гъбите и гответе още около 5 минути, докато отделят течност.
  • Добавете чесъна и дивия ориз. Разбъркайте добре. Когато течността се изпари напълно, добавете зеленчуковия бульон, солта, черния пипер, мащерката и дафиновите листа.
  • Натиснете Cancel (Отказ), след което разбъркайте добре, за да се уверите, че нищо не залепва по дъното на съда.
  • Поставете капака на тенджерата под налягане.
  • Изберете функцията Rice (Ориз), изключете опцията за Keep Warm (Поддържане на топлина), настройте налягането на ниско и времето на 20 минути, след което натиснете Start (Старт).
  • Оставете налягането да се освободи по естествен начин (естествена декомпресия), докато индикаторът на капака падне. След това плъзнете ключа за пара на позиция Vent (Отдушник), за да освободите остатъчното налягане.
  • Отворете капака внимателно и разбъркайте ориза с дървена лъжица или оризова шпатула.
  • Сервирайте, гарниран с нарязан пресен магданоз.
Ключови думи Гъби, Ориз, Пилаф