Див пилаф с гъби
/by Cosori Bulgaria
Див пилаф с гъби
Ароматен пилаф с див ориз и горски гъби, който е чудесен както за гарнитура, така и като основно ястие.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 35 minutes mins
Общо време: 45 minutes mins
Тип ястие: Гарнитура, Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Гъби, Ориз, Пилаф
Порции: 4
Нужни уреди
- 1 Мултикукър за готвене под налягане Cosori
Съставки
- 2 с.л масло от гроздови семки
- 1 глава лук нарязан
- 220 г гъби нарязани
- 2 ч.л смлян чесън
- 185 г див ориз
- 473 мл зеленчуков бульон
- 2 ч.л сол
- ½ ч.л черен пипер
- 2 стръка прясна мащерка
- 2 дафинови листа
- нарязан магданоз за поръсване
Начин на приготвяне
- Изберете функцията Sauté (Задушаване/Сотиране) на мултикукъра COSORI, задайте температурата на висока и времето на 15 минути, след което натиснете Start (Старт).
- Добавете маслото от гроздови семки във вътрешния съд и добавете нарязания лук. Задушавайте лука около 5 минути, докато стане прозрачен.
- Прибавете гъбите и гответе още около 5 минути, докато отделят течност.
- Добавете чесъна и дивия ориз. Разбъркайте добре. Когато течността се изпари напълно, добавете зеленчуковия бульон, солта, черния пипер, мащерката и дафиновите листа.
- Натиснете Cancel (Отказ), след което разбъркайте добре, за да се уверите, че нищо не залепва по дъното на съда.
- Поставете капака на тенджерата под налягане.
- Изберете функцията Rice (Ориз), изключете опцията за Keep Warm (Поддържане на топлина), настройте налягането на ниско и времето на 20 минути, след което натиснете Start (Старт).
- Оставете налягането да се освободи по естествен начин (естествена декомпресия), докато индикаторът на капака падне. След това плъзнете ключа за пара на позиция Vent (Отдушник), за да освободите остатъчното налягане.
- Отворете капака внимателно и разбъркайте ориза с дървена лъжица или оризова шпатула.
- Сервирайте, гарниран с нарязан пресен магданоз.
Ключови думи Гъби, Ориз, Пилаф










