Пълнени гъби с наденички

Пълнени гъби с наденички

Пълнени гъби с наденички

Пълнени гъби с наденички

Сочни пълнени гъби с ароматна плънка от италиански наденички и сирена.
Време за подготовка: 5 mins
Време за готвене: 23 mins
Общо време: 28 mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Гъби
Порции: 3 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Pro Air Fryer

Съставки
  

  • 6 големи гъби печурки
  • 45 мл зехтин
  • ¼ голям лук нарязан на кубчета
  • 1 скилидка чесън нарязана на ситно
  • 113 г италианска наденица обелена
  • 14 г панко галета
  • 58 г сирене моцарела настъргано, плюс още за поръсване
  • 20 г Пармезан настърган
  • 4 г пресен магданоз нарязан
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне
 

  • Почистете гъбите и премахнете стъблата. Нарежете стълбата на ситно и оставете настрана.
  • Издълбайте с лъжица вътрешността на гъбите, за да направите повече място за плънката. Оставете настрана.
  • Загрейте тиган на среден огън.
  • Добавете 20 мл зехтин, нарязаните гъбени стълба и нарязания лук. Гответе за 5 минути.
  • Прибавете чесъна и гответе още 1 минута.
  • Добавете италианската наденичка и гответе до загар, около 5 минути. Оставете настрана.
  • Прибавете към наденицата галетата, моцарелата, пармезана и магданоза.
  • Овкусете със сол и черен пипер.
  • Напълнете гъбите с плънката и поръсете с моцарела отгоре.
  • Поръсете гъбите със зехтин.
  • Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 160 градуса и натиснете Start/Pause
  • Поставете пълнените гъби в загретия air fryer.
  • Гответе гъбите на 160 градуса за 12 минути докато сиренето придобие приятен загар.
Ключови думи Гъби
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Recipe Rating