Домашен пилешки бульон

Домашен пилешки бульон

Богат на вкус, бистър бульон, приготвен от бавно сварено пиле и градински зеленчуци.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 25 minutes
Общо време: 35 minutes
Тип ястие: Супа
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Супа
Порции: 6

Нужни уреди

  • 1 Мултикукър за готвене под налягане Cosori
  • Квадрат от тензух (около 10 см)
  • Кухненски канап
  • Мрежесто сито

Съставки
  

  • 1,4 л студена вода
  • 1,3 кг пилешки кости
  • 2 стръка целина нарязани
  • 2 стръка мащерка
  • 2 моркова нарязани
  • 2 глави лук нарязани
  • 1 ч.л черен пипер
  • 3 скилидки чесън

Начин на приготвяне
 

  • Поставете дафиновите листа, мащерката, магданоза, чесъна и черния пипер в средата на тензуха. Съберете краищата, оформете вързопче и завържете с канап.
  • Поставете пилешките кости, нарязаните зеленчуци и пакетчето с подправки във вътрешния съд на тенджерата под налягане.
  • Затворете капака.Изберете режим Pressure Cook, задайте високо налягане (High), време 25 минути и опция Keep Warm (Поддържане на топло). Натиснете Start.
  • Освободете налягането:След приключване, оставете тенджерата да освободи налягането по естествен път. След като клапанът падне, плъзнете превключвателя на Vent, за да излезе останалата пара.
  • Внимателно отворете капака и извадете месото. След като се охлади, отделете месото от костите (по желание, за друга рецепта) и изхвърлете костите.
  • Прецедете течността през сито, изхвърляйки зеленчуците и пакетчето с подправки.

Бележки

Използвайте бульона веднага или съхранявайте:
  • В хладилник до 8 дни
  • Във фризер до 2 месеца
Ключови думи Супа