Пилешка юфка

Пилешка юфка

Домашна супа, каквато баба правеше – с пиле, меко фиде и ароматен бульон.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 15 minutes
Общо време: 25 minutes
Тип ястие: Супа
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пилешки бульон, Супа
Порции: 6

Нужни уреди

  • 1 Мултикукър за готвене под налягане Cosori CMC-CO601-SEU

Съставки
  

  • 2 ч.л зехтин екстра върджин
  • 2 обезкостени пилешки бутчета
  • 2 пилешки гърди
  • 2 средни моркова обелени и нарязани на малки кубчета
  • 2 стръка целина
  • 1,4 л пилешки бульон
  • 1 ч.л сол
  • 1 ч.л смлян черен пипер
  • 227 г сварена яйчена юфка
  • магданоз за украса

Начин на приготвяне
 

  • Изберете функцията Sauté (Сотиране) на уреда за готвене под налягане COSORI и регулирайте настройката на температурата на висока, след което регулирайте времето на 5 минути и натиснете Старт.
  • Поставете олиото във вътрешния съд, след което запържете пилешките бутчета и гърди. Натиснете отказ, когато е готово.
  • Поставете морковите, целината и бульона във вътрешния съд. Разбъркайте и внимателно разбъркайте, за да се уверите, че нищо не е залепнало.
  • Поставете капака на тенджерата под налягане.
  • Изберете функцията готвене под налягане,деактивирайте функцията поддържане на топло,настройте налягането на високо и времето на 10 минути, след което натиснете старт.
  • Освободете налягането по естествен начин, като оставите тенджерата под налягане, докато поплавъкът се доближи до капака. Плъзнете превключвателя за освобождаване на парата в положение Vent(Отдушник), за да освободите останалото налягане.
  • Отворете внимателно капака и овкусете супата със сол и черен пипер.
  • Разделете яйчената юфка между 4 порции идопълнете всяка купа с пилешко месо и бульон.поръсете с магданоз и сервирайте.
Ключови думи Пилешки бульон, Супа