Крем от печен боб и праз и мини стек от броколи
Вкусен крем от печен боб и праз, съчетан с мини стек от броколи – перфектна комбинация за здравословен и питателен обяд.
Време за подготовка: 20 minutes mins
Време за готвене: 40 minutes mins
Общо време: 1 hour hr
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Вегетарианска
Ключови думи: Броколи, Стек
За крема от боб:
- 300 г сварен маслен боб
- 1 бр праз
- 1 бр червена чушка
- 1 с.л червена чушка
- 2 с.л зехтин
- 10 г риган
За стека от броколи:
- 300 гр броколи
- 3 с.л зехтин
- 1 ч.л пушена сол
- ½ ч.л черен пипер
В тигана задушавме празът и чушката в малко зехтин. Посоляваме докато омекне, оставяме настрана в гювече.
Овкусяме броколите със зехтин и черен пипер
Слагаме боба, задушения праз, чушка и подправките за крема от боб в тавичка като поставяме в лявата част на COSORI Air Fryer, покриваме със фолио, избираме ZONE 1 на функцията Bake за 30 минути на 220 градуса.
След като са минали 20 минути от началото на готвенето на боба натискаме бутона за пауза, отваряме кошницата и поставяме вдясно броколите като отново посоляваме. Махаме и фолиото от боба. Избираме ZONE 2 на функцията Roast за 10 минути на 190 градуса.
След приключването и на двете програми изваждаме боба и го поставяме в блендер, при нуьда добавяме още сол и зехтин. Блендираме до хомогенна смес.
Сервираме със сос чимичури. Бон Апети!
Ключови думи Броколи, Стек