Адана кебап с булгур

Адана кебап с булгур

Насладете се на изтънчен вкус от Източната кухня.
Време за подготовка: 1 hour 15 minutes
Време за готвене: 46 minutes
Общо време: 2 hours 1 minute
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Турска
Ключови думи: Кебаб
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

За адана кебап:

  • 400 г агнешка кайма
  • 2 бр скилидки чесън
  • ½ бр червена чушка
  • ½ бр люта чушка
  • ½ бр лук
  • ½ ч.л кимион
  • 10 г магданоз
  • ½ ч.л черен пипер
  • 1 ч.л сол
  • 2 с.л краве масло

За булгура:

  • 150 г булгур
  • 10 г суха червена чушка
  • 10 г девисил
  • 10 г джоджен
  • 3 с.л зехтин
  • ½ ч.л черен пипер
  • 1 ч.л сол

Начин на приготвяне
 

  • Започваме с приготвянето на каймата – омесваме я заедно с лука, чесън, магданоза, солта, пипера и кимиона.  Предварително сме нарязали зеленчуците на дребно.
  • След като хубаво сме смесили всички продукти, добавяме и маслото към каймата, бъркаме докато маслото се разнесе добре навсякъде
  • Готовата кайма оставяме в хладилник за поне час.
  • След 50 минути започваме с подготовката на булгура в глинен съд с капак слагаме булгура, заедно със сухата чушка, солта, ситно нарязаните девисил и джоджен и 300 мл вода. Поставяме съда в лявата част на кошницата на COSORI Air Fryer.
  • Избираме ZONE 1 на функцията Bake за 30 минути на 180 градуса.
  • След като каймата е престояла поне час в хладилник, я изваждаме и подготвяме, специалните за Адана кебап, шишове. Върху всеки шиш се оформят топки, подобни на голямо кюфте и се разнасят равномерно по дължината на шиша.
  • Готово оформените шишчета връщаме за още 15 минути в хладилнник.
  • Поставяме шишчетата върху предварително сложената приставка за скара в кошницата на COSORI Air Fryer. Избираме ZONE 2 на функцията Grill за 8 минути на 240 градуса.
  • Завъртаме шишовете и отново връщаме да се пекат на функцията Grill за 8 минути на 240 градуса. Като преди това изкарване глинения съд с булгура.
  • Ако има излишна вода я отцеждаме и овкусяваме със зехтин и черен пипер.
  • Готовия Адана Кебап сервираме със стар лук, арабска питка, свежи зеленчуци и булгур.Бон Апети!
Ключови думи Кебаб

Автор