Домашен лимонов кекс

Домашен лимонов кекс

Сочен и ароматен лимонов кекс, приготвен с пресен лимонов сок и кора за максимален вкус.Този кекс е идеалното допълнение към следобедното кафе или чай, или просто като малко удоволствие през деня.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 16 minutes
Общо време: 26 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Кекс
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium II
  • 1 Миксер

Съставки
  

  • мазнина за готвене
  • 120 г универсално брашно
  • 1 ч.л бакплувер
  • ¼ ч.л сол
  • 6 с.л несолено масло
  • 150 г пудра захар
  • 1 изцеден лимон
  • 60 мл мътеница

Начин на приготвяне
 

  • Напръскайте с олио вътрешността на формата за кекс.
  • Разбъркайте брашното, бакпулвера и солта в средна купа.
  • Разбийте омекналото масло с миксер на стойка или с ръчен миксер, докато стане леко и пухкаво.
  • Разбийте захарта в разбитото масло за 1 минута.
  • Разбъркайте сместа от брашно с маслото, докато стане на трохи.
  • Разбъркайте яйцето, лимоновия сок и лимоновата кора на ниска скорост до пълното им смесване, след което бавно добавете мътеницата, докато миксера работи.
  • Разпределете тестото равномерно в формата за кеск, трябва да е пълна до половината.
  • Поставете скарата в кошницата на фритюрника COSORI.
  • Изберете функцията Печене, настройте температурата на 155°C и времето на 16 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за да се загрее.
  • Поставете кекса върху предварително загрятата скара.
  • Извадете кекса, когато е готов, оставете го да сеохладиза 5-10 минути, след това го извадете от формата, нарежете го и го сервирайте.
Ключови думи Кекс