Шоколадово суфле

Шоколадово суфле

Шоколадово суфле

Шоколадово суфле

Насладете се на невероятно шоколадово суфле с топящ се център, щедро поръсено с пудра захар.
Време за подготовка: 10 mins
Време за готвене: 13 mins
Общо време: 23 mins
Тип ястие: Десерт
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Суфле, Шоколад
Порции: 2 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Pro Air Fryer

Съставки
  

  • краве масло за намазване
  • захар за поръсване
  • 85 г тъмен шоколад
  • 28 г несолено краве масло
  • 2 2 яйца разделени на жълтъци и белтъци 
  • 3 мл екстракт от ванилия
  • 18 г брашно
  • 36 г захар
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне
 

  • Намажете две 170-грамови купички (рамекини) с краве масло. Поръсете захар, така че да покриете дъното на купичката.
  • Разтопете шоколада и маслото заедно в микровълнова на няколко интервала от 30 секунди до пълното разтопяване. Или може да разтопите на водна баня.
  • Прибавете жълтъците и ваниловия екстракт към шоколада като разбърквате енергично. Добавете брашното и разбъркайте до хомогенна смес. Оставете на страна да се охлади.
  • Разбийте белтъците в голяма купа с миксер на средна скорост докато се обаразуват остри връхчета.
  • Добавете захарта малко по малко като продължавате да разбирате с миксера на средна скорост и постепенно увеличете на по-висока до пълното разбиване на захарта. Оставете настрана.
  • Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 165 градуса и натиснете Start/Pause.
  • Изсипете около 60 гр от белтъците към шоколадовата смес и разбъркайте, за да олекотите текстурата и. След това прибавете шоколадовата смес към белтъците и разбъркайте много хубаво, но много внимателно.
  • Изсипете сместа в купичките и ги поставете в загретия air fryer.
  • Печете суфлетата на 165 градуса за 13 минути.
  • Поръсете суфлетата с пудра захар и сервирайте незабавно.
Ключови думи Суфле, Шоколад
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating