Шоколадово суфле
Насладете се на невероятно шоколадово суфле с топящ се център, щедро поръсено с пудра захар.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 13 minutes mins
Общо време: 23 minutes mins
Тип ястие: Десерт
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Суфле, Шоколад
- краве масло за намазване
- захар за поръсване
- 85 г тъмен шоколад
- 28 г несолено краве масло
- 2 2 яйца разделени на жълтъци и белтъци
- 3 мл екстракт от ванилия
- 18 г брашно
- 36 г захар
- пудра захар за поръсване
Намажете две 170-грамови купички (рамекини) с краве масло. Поръсете захар, така че да покриете дъното на купичката.
Разтопете шоколада и маслото заедно в микровълнова на няколко интервала от 30 секунди до пълното разтопяване. Или може да разтопите на водна баня.
Прибавете жълтъците и ваниловия екстракт към шоколада като разбърквате енергично. Добавете брашното и разбъркайте до хомогенна смес. Оставете на страна да се охлади.
Разбийте белтъците в голяма купа с миксер на средна скорост докато се обаразуват остри връхчета.
Добавете захарта малко по малко като продължавате да разбирате с миксера на средна скорост и постепенно увеличете на по-висока до пълното разбиване на захарта. Оставете настрана.
Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 165 градуса и натиснете Start/Pause.
Изсипете около 60 гр от белтъците към шоколадовата смес и разбъркайте, за да олекотите текстурата и. След това прибавете шоколадовата смес към белтъците и разбъркайте много хубаво, но много внимателно.
Изсипете сместа в купичките и ги поставете в загретия air fryer.
Печете суфлетата на 165 градуса за 13 минути.
Поръсете суфлетата с пудра захар и сервирайте незабавно.
Ключови думи Суфле, Шоколад
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!