Свински ребърца с барбекю сос

Свински ребърца с барбекю сос

Сочни и крехки свински ребърца, глазирани с богат барбекю сос и изпечени до съвършенство. Перфектни за грил или вечеря, която ще впечатли вашето семейство и приятели.
Време за подготовка: 1 hour 10 minutes
Време за готвене: 42 minutes
Общо време: 1 hour 52 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Американска
Ключови думи: Ребърца
Порции: 3

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

За ребрата:

  • 1,2 кг Свински ребра 

За соса:

  • 150 г кафява захар
  • 175 мл кетчуп
  • 50 мл винен оцет
  • 50 мл вода
  • 1 с.л сос Уорчестър
  • 1 с.л смлени семена синап
  • 1 ч.л червен пипер
  • 1 ч.л сол
  • 1 ч.л черен пипер
  • 1 ч.л черен пипер
  • 1 с.л лют червен пипер
  • 1 ч.л чесън на прах

Начин на приготвяне
 

  • Първата стъпка е подготовката на соса. За него слагаме всички необходими продукти в блендер и блендираме до хомогенна смес.
  • С готовия сос намазваме обилно ребрата и оставяме за час да се мариноват.
  • След час увиваме във алуминиево фолио и GRANDZONE на функция Roast за 25 минути на 190 градуса. 
  • След края на програмата, махаме фолиото, завъртаме ребрата и избираме функцията Grill за 7 минути на 220 градуса.
  • Отново завъртаме, намазваме с четка от барбекю соса и отново стратираме програма Grill за 10 минути на 220 градуса оставяме да се образува хрупкава коричка
  • Поднасяме с пресен лук. Бон Апети!
Ключови думи Ребърца

Автор