Свински пикантни котлети

Свински пикантни котлети

Свински пикантни котлети, съчетаващи интензивни аромати и пикантни нотки – идеалното ястие за любителите на месо и силни вкусове.
Време за подготовка: 55 minutes
Време за готвене: 15 minutes
Общо време: 1 hour 10 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Свинско
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L

Съставки
  

  • 2 обезскостени свински котлета
  • 1 ч.л червен пипер
  • 1 ч.л чесън на прах
  • 1 ч.л чили на прах
  • 1 ч.л сол
  • ½ ч.л прясно смлян черен пипер
  • ¼ ч.л кайенски пипер

Начин на приготвяне
 

  • В малка купа комбинирайте червения пипер, чесъна на прах, лука на прах, чилито, солта, черния пипер и кайенския пипер. Разбъркайте добре, за да се съчетаят равномерно.
  • Извадете свинските котлети от хладилника около 30 минути преди готвене, за да се затоплят до стайна температура. Намажете двете страни на котлетите с много тънък слой течен дим, след което равномерно разпределете сместа от подправки върху тях.
  • Оставете котлетите на стайна температура за около 30 минути, за да поемат подправките.
  • Поставете котлетите върху тавата за храна и поставете тавата в предварително загрятата фурна на ниво 2.
  • Изберете функцията Broil (Печене), настройте температурата на 220°C и времето на 15 минути, след което докоснете Start/Pause (Старт/Пауза).
  • Обърнете котлетите по средата на готвенето, за да се запекат равномерно от двете страни. Затворете вратата на фурната и продължете готвенето.
  • След като котлетите са готови, извадете ги и ги оставете да починат 5 минути, за да се запазят соковете вътре в месото.
  • Нарежете котлетите на порции и сервирайте веднага.
Ключови думи Свинско