Свинско кацу
Японска рецепта за пържено панирано свинско месо, много популярна в страната на изгряващото слънце.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 14 minutes mins
Общо време: 24 minutes mins
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Японска
Ключови думи: Свинско
- 2 свински пържоли (170 гр), без кост
- 56 г 56 гр панко галета
- 3 г 3 гр чесън на прах
- 2 г 2 гр лук на прах
- 6 г 6 гр сол
- 1 г 1 гр бял пипер
- 60 г 60 гр брашно
- 2 яйца разбити
- мазнина за готвене
Оставете пържолите в найлонов плик с цип или покрийте с фолио.
Начукайте месото с чук до постигане на дебелина от 13 мм.
Смесете в купа галетата и подправките и оставете настрана.
Оваляйте всяка пържола в брашното, след това потопете в разбитите яйца и след това оваляйте в галетата.
Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 180 градуса и натиснете start/pause.
Намажете и двете страни на пържолите с мазнина и поставете в загретия air fryer.
Гответе на 180 градуса за 14 минути.
Извадете когато готвенето приключи и оставете да си починат около 5 минути.
Нарежете на парчета и сервирайте.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!