Започваме с приготвянето на каймата - омесваме я заедно с лука, чесън, магданоза, солта, пипера и кимиона. Предварително сме нарязали зеленчуците на дребно.
След като хубаво сме смесили всички продукти, добавяме и маслото към каймата, бъркаме докато маслото се разнесе добре навсякъде
Готовата кайма оставяме в хладилник за поне час.
След 50 минути започваме с подготовката на булгура в глинен съд с капак слагаме булгура, заедно със сухата чушка, солта, ситно нарязаните девисил и джоджен и 300 мл вода. Поставяме съда в лявата част на кошницата на COSORI Air Fryer.
Избираме ZONE 1 на функцията Bake за 30 минути на 180 градуса.
След като каймата е престояла поне час в хладилник, я изваждаме и подготвяме, специалните за Адана кебап, шишове. Върху всеки шиш се оформят топки, подобни на голямо кюфте и се разнасят равномерно по дължината на шиша.
Готово оформените шишчета връщаме за още 15 минути в хладилнник.
Поставяме шишчетата върху предварително сложената приставка за скара в кошницата на COSORI Air Fryer. Избираме ZONE 2 на функцията Grill за 8 минути на 240 градуса.
Завъртаме шишовете и отново връщаме да се пекат на функцията Grill за 8 минути на 240 градуса. Като преди това изкарване глинения съд с булгура.
Ако има излишна вода я отцеждаме и овкусяваме със зехтин и черен пипер.
Готовия Адана Кебап сервираме със стар лук, арабска питка, свежи зеленчуци и булгур.Бон Апети!