Първо подготвяме захарния сироп, за да може да изстине.
В касерола изсипваме всички продукти и изчакваме да заври, след което намаляме котлона на половина и оставяме да покъкри 5 минути.
Оставяме настрана.
Кадаифа накъсваме хубаво на конци в тава и поливаме с разтопеното масло като омесваме хубаво, за да не останат сухи части.
За оформянето на кадаифените баклавички е нужна малка купичка или чашка с обло дъно.
На дъното на съда слагаме 1 ½ с.л. кадаиф, пристискам с пръсти и слагаме 1 с.л. от орехите, отново ½ с.л. кадаиф и 1 ч.л. шамфъстък.
Готовите баклавички нареждаваме в тавичка, която поставяме в средата на кошницата на COSORI Air Fryer, с поставените предварително скарички.
Избираме GRANDZONE на функция Bake за 17 минути на 180 градуса.
Веднага щом се изпекат, поливаме с вече изстиналия захарен сироп.
Оставяме да престоят няколко часа или 1 нощ, за да поемат хубаво от сиропа. Декорираме с листенца от рози и шамфстък и поднасяме! Бон Апети!