Баклавички от кадаиф със сироп от рози

Баклавички от кадаиф със сироп от рози

Баклавичките от кадаиф със сироп от рози предлагат изискана комбинация от текстури и аромати, вдъхновени от изтока.
Време за подготовка: 20 minutes
Време за готвене: 17 minutes
Общо време: 37 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Турска
Ключови думи: Балавички
Порции: 6

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

За баклавичките:

  • 250 г кадаиф
  • 100 г масло
  • 80 г смлени орехи 
  • 80 г шамфъстък

За сиропа:

  • 300 г бяла захар
  • 150 мл вода
  • 1 ч.л лимонов сок
  • 1 с.л розова вода

Начин на приготвяне
 

  • Първо подготвяме захарния сироп, за да може да изстине.
  • В касерола изсипваме всички продукти и изчакваме да заври, след което намаляме котлона на половина и оставяме да покъкри 5 минути.
  • Оставяме настрана.
  • Кадаифа накъсваме хубаво на конци в тава и поливаме с разтопеното масло като омесваме хубаво, за да не останат сухи части.
  • За оформянето на кадаифените баклавички е нужна малка купичка или чашка с обло дъно.
  • На дъното на съда слагаме 1 ½ с.л. кадаиф, пристискам с пръсти и слагаме 1 с.л. от орехите, отново ½ с.л. кадаиф и 1 ч.л. шамфъстък.
  • Готовите баклавички нареждаваме в тавичка, която поставяме в средата на кошницата на COSORI Air Fryer, с поставените предварително  скарички.
  • Избираме GRANDZONE на функция Bake за 17 минути на 180 градуса.
  • Веднага щом се изпекат, поливаме с вече изстиналия захарен сироп.
  • Оставяме да престоят няколко часа или 1 нощ, за да поемат хубаво от сиропа. Декорираме с листенца от рози и шамфстък и поднасяме! Бон Апети!
Ключови думи Балавички

Автор