Go Back

Брюкселско зеле с бекон

Печено брюкселско зеле, съчетано с хрупкав бекон за допълнителен вкус и текстура. Това ястие е идеалната гарнитура за всяко месо или като самостоятелно ястие за любителите на здравословната храна.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 12 minutes
Общо време: 22 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Брюкселско зеле
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium II

Съставки
  

  • 455 г брюкселско зеле, нарязано на четвъртинки
  • 3 ленти бекон, нарязани на ¼- инчови парчета
  • 1 с.л зехтин
  • 1 ч.л кошерна сол
  • 1 ч.л черен пипер, прясно смлян
  • 2 с.л портокалов мармалад
  • 1 с.л дижонска горчица
  • 1 с.л кафява захар
  • 1 ч.л ябълков оцет
  • 90 г сирене Пекорино Романо, настъргано

Начин на приготвяне
 

  • Объркайте брюкселското зеле с бекона,зехтин, сол и черен пипер.
  • Поставете карата в кошницата на фритюрника COSORI.
  • Изберете функцията Зеленчуци, настройте температурата на 200°C и времето на 12 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за да загреете.
  • Поставете брюкселското зеле върху предварително загрятата скара.
  • Разбийте портокаловия мармалад,дижонската горчица, кафявата захар и ябълковия оцет в голяма купа до гладка смес.
  • Добавете половината от сместа с портокалов мармалад в кошницата и я разбъркайте в брюкселското зеле посредата на готвенето. Напомнянето за разклащане ще ви информира кога.
  • Извадете брюкселското зеле, когато е готово, и го залейте с останалия сос от портокалов мармалад, след което поръсете с настърганото сирене Пекорино Романо и сервирайте.
Ключови думи Брюкселско зеле