Брюкселско зеле с бекон
Печено брюкселско зеле, съчетано с хрупкав бекон за допълнителен вкус и текстура. Това ястие е идеалната гарнитура за всяко месо или като самостоятелно ястие за любителите на здравословната храна.
Време за подготовка: 10 minutes mins
Време за готвене: 12 minutes mins
Общо време: 22 minutes mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Брюкселско зеле
- 455 г брюкселско зеле, нарязано на четвъртинки
- 3 ленти бекон, нарязани на ¼- инчови парчета
- 1 с.л зехтин
- 1 ч.л кошерна сол
- 1 ч.л черен пипер, прясно смлян
- 2 с.л портокалов мармалад
- 1 с.л дижонска горчица
- 1 с.л кафява захар
- 1 ч.л ябълков оцет
- 90 г сирене Пекорино Романо, настъргано
Объркайте брюкселското зеле с бекона,зехтин, сол и черен пипер.
Поставете карата в кошницата на фритюрника COSORI.
Изберете функцията Зеленчуци, настройте температурата на 200°C и времето на 12 минути, след което натиснете Старт/Пауза, за да загреете.
Поставете брюкселското зеле върху предварително загрятата скара.
Разбийте портокаловия мармалад,дижонската горчица, кафявата захар и ябълковия оцет в голяма купа до гладка смес.
Добавете половината от сместа с портокалов мармалад в кошницата и я разбъркайте в брюкселското зеле посредата на готвенето. Напомнянето за разклащане ще ви информира кога.
Извадете брюкселското зеле, когато е готово, и го залейте с останалия сос от портокалов мармалад, след което поръсете с настърганото сирене Пекорино Романо и сервирайте.
Ключови думи Брюкселско зеле