В блендер, слагаме всички необходими продукти за тестото и завъртаме няколко пъти до получаване на песечлива консистенция.
Полученото тесто оформяме на правоъгълник, стречоваме и прибираме в хладилник за поне 1 час.
За плънката нарязваме ягодите, слагаме ги в купа и къ тях добавяме захарта и царевичното нишесте.
След като тестото е стегнало го разточваме, директно върху хартия за печене, за да можем после лесно да го поставим в кошницата на COSORI Air Fryer.
Посипваме навсякъде равномерно с бадемовото брашно, изсипваме ягодите в центъра и прегъваме краищата навътре, така, че да не се разлее плънката от ягоди.Мажем с жълтък и пожелание посипваме с филитирани бадеми.
Вече готовия галет слагаме върху грил приставките, заедно с хартията за печене. Избираме GRANDZONE на функция Bake за 25 минути на 180 градуса.
Галета може да сервираме топъл с топка сладолед или студен. Бон Апети!