Галет с ягоди

Галет с ягоди

Перфектното лятно изкушение – галет със сочни ягоди.
Време за подготовка: 45 minutes
Време за готвене: 25 minutes
Общо време: 1 hour 10 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Френска
Ключови думи: Ягоди
Порции: 6

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

За тестото:

  • 190 г брашно
  • 120 г масло
  • 1 с.л захар
  • 2 с.л крема сирене
  • 1 с.л маскарпоне

За плънката:

  • 400 г ягоди
  • с.л царевично нишесте
  • 3 с.л захар
  • 1 с.л лимон
  • 50 г бадемово брашно
  • 1 бр жълтък

Начин на приготвяне
 

  • В блендер, слагаме всички необходими продукти за тестото и завъртаме няколко пъти до получаване на песечлива консистенция.
  • Полученото тесто оформяме на правоъгълник, стречоваме и прибираме в хладилник за поне 1 час.
  • За плънката нарязваме ягодите, слагаме ги в купа и къ тях добавяме захарта и царевичното нишесте.
  • След като тестото е стегнало го разточваме, директно върху хартия за печене, за да можем после лесно да го поставим в кошницата на COSORI Air Fryer.
  • Посипваме навсякъде равномерно с бадемовото брашно, изсипваме ягодите в центъра и прегъваме краищата навътре, така, че да не се разлее плънката от ягоди.Мажем с жълтък и пожелание посипваме с филитирани бадеми.
  • Вече готовия галет слагаме върху грил приставките, заедно с хартията за печене. Избираме GRANDZONE на функция Bake за 25 минути на 180 градуса.
  • Галета може да сервираме топъл с топка сладолед или студен. Бон Апети!
Ключови думи Ягоди

Автор