В дълбока купа се смесват киселото мляко и сода, след като шупне добавяме яйцето и белтъка и разбъркваме до хомогенна смес. Следва да добавим сиренето, натрошено и олиото като отново разбъркваме. Накрая добавяме и постепенно брашното.
Месим до хомогенно меко тесто, при нужда се добавя още 50 грама брашно.
Отваряме уреда COSORI Air Fryer, поставяме хартия за печене върху грил скарите. С леко влажна ръка късаме от тестото и оформяме 9-11 малки питки.
Подреждаме питките върху хартията за печене като в център натискаме в пръст, за да се оформи кладенче.
Идва време за оформянето и декорирането на нашите бабини соленки.
С помощта на четка намазваме всяка сиренка с жълтък.
Нарязваме маслото и сиренето на 9-11 кубчета, в зависимост колко соленки сме направили.
В кладенчето слагаме първо масло, а после и кубчето сирене.
Затваряме COSORI Air Fryer, избираме GRANDZONE на функция Bake за 30 минути на 170 градуса. Бон Апети!