Канелени рулца
Ароматни, меки и сочни канелени рулца.
Време за подготовка: 30 minutes mins
Време за готвене: 13 minutes mins
Общо време: 33 minutes mins
Тип ястие: Десерт
Кухня: Американска
Ключови думи: Канелени рулца
За тестото:
- 260 г бяло брашно
- 1,5 ч.л. мая
- 30 г захар
- щипка сол
- 1 яйце
- 30 г разтопено масло
- 120 г прясно мляко
За пълнежа:
- 55 г масло
- 45 г захар
- 1 с.л. канела
За глазурата:
- 50 г крем сирене на стайна температура
- 25 г меко масло
- 1 с.л. прясно мляко
- 30 г пудра захар
Смесваме брашното, сухата мая, захарта и солта. Разбъркваме.
Правим кладенче в сухата смес и в него изсипваме млякото, маслото и яйцето.
Замесваме гладко тесто, покриваме с фолио и оставяме на стайна температура докато удвои обема си.
През това време приготвяме пълнежа като разбъркваме с лъжица мекото масло, захарта и канелата.
Втасалото тесто разточваме на правоъгълник, намазваме го с пълнежа и навиваме на руло.
Готовото руло нарязваме на седем равни части с остър нож.
Редим нарязаните рулца директно в кошницата на фраера, която сме постлали с хартия за печене.
Оставяме ги да втасат втори път до удвояване и печем за 13 минути на 165 градуса.
Всички продукти за глазурата се разбъркват до хомогенност и с нея се намазват леко изстиналите рулца.
Ключови думи Канелени рулца