Канелени рулца

Канелени рулца

Ароматни, меки и сочни канелени рулца.
Време за подготовка: 30 minutes
Време за готвене: 13 minutes
Общо време: 33 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Американска
Ключови думи: Канелени рулца

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium Air Fryer

Съставки
  

За тестото:

  • 260 г бяло брашно
  • 1,5 ч.л. мая
  • 30 г захар
  • щипка сол
  • 1 яйце
  • 30 г разтопено масло
  • 120 г прясно мляко

За пълнежа:

  • 55 г масло
  • 45 г захар
  • 1 с.л. канела

За глазурата:

  • 50 г крем сирене на стайна температура
  • 25 г меко масло
  • 1 с.л. прясно мляко
  • 30 г пудра захар

Начин на приготвяне
 

  • Смесваме брашното, сухата мая, захарта и солта. Разбъркваме.
  • Правим кладенче в сухата смес и в него изсипваме млякото, маслото и яйцето.
  • Замесваме гладко тесто, покриваме с фолио и оставяме на стайна температура докато удвои обема си.
  • През това време приготвяме пълнежа като разбъркваме с лъжица мекото масло, захарта и канелата.
  • Втасалото тесто разточваме на правоъгълник, намазваме го с пълнежа и навиваме на руло.
  • Готовото руло нарязваме на седем равни части с остър нож.
  • Редим нарязаните рулца директно в кошницата на фраера, която сме постлали с хартия за печене.
  • Оставяме ги да втасат втори път до удвояване и печем за 13 минути на 165 градуса.
  • Всички продукти за глазурата се разбъркват до хомогенност и с нея се намазват леко изстиналите рулца.
Ключови думи Канелени рулца

Автор

  • Жанина Митанкина

    Казвам се Жанина Митанкина и съм майка на пет деца. Животът ми е фокусиран предимно в грижа за тях, най-вече да се хранят разнообразно и вкусно. През 2016 започнах опитите си с квас и така се отвори нова страница в кулинарните ми интереси, а сега едно запознанство доведе до идеята да споделям наученото с вас. Искрено се надявам да бъда полезна на тези, които са започнали вече със своя квас и да стимулирам други да опитат.

    View all posts