Кокосови скариди
Кокосови скариди – хрупкави и ароматни, с екзотичен привкус, който ще ви пренесе на тропически остров.
Време за подготовка: 8 minutes mins
Време за готвене: 6 minutes mins
Общо време: 14 minutes mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Азиатска, Тайландска
Ключови думи: Скариди
- 27 г обикновено брашно
- 5 г сол
- 1 г черен пипер
- 1 г чесън на прах
- 2 г червен пипер
- 2 големи яйца, разбити
- 15 мл мляко
- 28 г панко галета
- 40 г неподсладен кокос на люспи
- 230 г големи скариди, обелени и почистени
- мазнина за готвене
Смесете брашното и половината от подправките в 1 купа. Разбийте яйцата и млякото в отделна купа. В трета купа смесете панировката,кокосовите стърготини и другата половина от подправките. Оваляйте всяка скарида във футура, следтова я потопете в яйце, а после я оваляйте в галета и кокос. Потопете отново в яйце и трохи и оставете настрана. Поставете скарата в кошницата на Cosori, след което поставете скаридите върху нея. Напръскайте скаридите със спрей с олио. Изберете функцията Frozen Food ,настройте времето на 6 минути, след което натиснете Старт/Пауза. Извадете ги , когато са готови, и сервирайте.