Кокосови скариди
Това ястие е експлозия от вкусове, която със сигурност ще се хареса на любителите на морски дарове.
Време за подготовка: 1 hour hr 10 minutes mins
Време за готвене: 7 minutes mins
Общо време: 17 minutes mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Тайландска
Ключови думи: Скариди
За скаридите:
- 1 ч.л сол
- ½ ч.л черен пипер
За панировката:
- 140 г кокосови стърготини
- 2 бр яйце
- 100 г оризово брашно
Измиваме добре вече почистените скариди и ги овкусяме със солта и пипера. Оставяме настрана докато подготвим и кокосовата панировка.
Нужни са ни три купички, в които да разпределим различните компоненти на панировката. В първата смесваме Панко галетата, заедно с кокосовите стърготини, във втората изсипваме оризовото брашно, а в третата разбиваме яйцата.
Всяка скариди потапяме първо в брашното, като е важно да се премахва излишното брашно, потапяме в яйце, а накрая завършваме с кокосовите стърготини и панкото.
Подреждаме скаридите в кошницата на COSORI Air Fryer като предварително сме поставили и допълнителните грил скари.
Избираме GRANDZONE и пускаме на функция AirFry за 7 минути и натискаме бутона за старт.
Готовите скариди поднасяме със сладко чили или манго сос. Бон Апети!