Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Пилешки крилца по монголски
Една екзотична рецепта която ще ви пренесе в далечния изток.
Разпечатайте рецептата
Време за подготовка:
15
minutes
mins
Време за готвене:
25
minutes
mins
Общо време:
40
minutes
mins
Тип ястие:
Предястие
Кухня:
Азиатска
Ключови думи:
Пиле
Порции:
3
порции
Нужни уреди
1 Cosori Premium Air Fryer
Съставки
700
г
680 гр пилешки крилца
30
мл
растително олио
сол и черен пипер
на вкус
60
мл
соев сос с ниско съдържание на натрий
85
г
мед
20
мл
оризов оцет
15
г
Срирача лют сос
3
скилидки чесън
нарязани на ситно
4
г
пресен джинджифил
настърган
1
1 зелен лук
нарязан, за гарнитура
Начин на приготвяне
Изберете
опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете Start/Pause.
Оваляйте
пилешките крилца в олио, сол и черен пипер.
Поставете
крилцата в загретия air fryer.
Изберете
програма “Chicken” и натиснете Start/Pause.
Смесете
в касерола соевия сос, меда, оризовия оцет, лютия сос, чесъна и джинджифила.
Оставете
да къкри на слаб огън докато вкусовете се отпуснат и сместа се редуцира, за около 10 минути
.
Извадете
крилцата след 20 минути и ги сложете в дълбока купа и оваляйте в глазурата.
Върнете
крилцата обратно в кошничките и продължете готвенето за още 5 минути.
Сервирайте
с пресен лук.
Ключови думи
Пиле