Пилешки крилца по монголски

Пилешки крилца по монголски

Пилешки крилца по монголски

Пилешки крилца по монголски

Една екзотична рецепта която ще ви пренесе в далечния изток.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 25 minutes
Общо време: 40 minutes
Тип ястие: Предястие
Кухня: Азиатска
Ключови думи: Пиле
Порции: 3 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium Air Fryer

Съставки
  

  • 700 г 680 гр пилешки крилца
  • 30 мл растително олио
  • сол и черен пипер на вкус
  • 60 мл соев сос с ниско съдържание на натрий
  • 85 г мед
  • 20 мл оризов оцет
  • 15 г Срирача лют сос
  • 3 скилидки чесън нарязани на ситно
  • 4 г пресен джинджифил настърган
  • 1 1 зелен лук нарязан, за гарнитура

Начин на приготвяне
 

  • Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете Start/Pause.
  • Оваляйте пилешките крилца в олио, сол и черен пипер.
  • Поставете крилцата в загретия air fryer.
  • Изберете програма “Chicken” и натиснете Start/Pause.
  • Смесете в касерола соевия сос, меда, оризовия оцет, лютия сос, чесъна и джинджифила.
  • Оставете да къкри на слаб огън докато вкусовете се отпуснат и сместа се редуцира, за около 10 минути.
  • Извадете крилцата след 20 минути и ги сложете в дълбока купа и оваляйте в глазурата.
  • Върнете крилцата обратно в кошничките и продължете готвенето за още 5 минути.
  • Сервирайте с пресен лук.
Ключови думи Пиле
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating