Пилешки крилца по монголски

Пилешки крилца по монголски
Нужни уреди
- 1 Cosori Premium Air Fryer
Съставки
- 700 г 680 гр пилешки крилца
- 30 мл растително олио
- сол и черен пипер на вкус
- 60 мл соев сос с ниско съдържание на натрий
- 85 г мед
- 20 мл оризов оцет
- 15 г Срирача лют сос
- 3 скилидки чесън нарязани на ситно
- 4 г пресен джинджифил настърган
- 1 1 зелен лук нарязан, за гарнитура
Начин на приготвяне
- Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете Start/Pause.
- Оваляйте пилешките крилца в олио, сол и черен пипер.
- Поставете крилцата в загретия air fryer.
- Изберете програма “Chicken” и натиснете Start/Pause.
- Смесете в касерола соевия сос, меда, оризовия оцет, лютия сос, чесъна и джинджифила.
- Оставете да къкри на слаб огън докато вкусовете се отпуснат и сместа се редуцира, за около 10 минути.
- Извадете крилцата след 20 минути и ги сложете в дълбока купа и оваляйте в глазурата.
- Върнете крилцата обратно в кошничките и продължете готвенето за още 5 минути.
- Сервирайте с пресен лук.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!