Go Back

Пирожки с пикантно медено масло

Меки и ароматни пирожки, допълнени с пикантно медено масло – перфектният начин да зарадвате сетивата.
Време за подготовка: 10 minutes
Време за готвене: 12 minutes
Общо време: 22 minutes
Тип ястие: Закуска, Печива
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Пирожки
Порции: 12

Нужни уреди

  • 1 Фритюрник с горещ въздух тип фурна Cosori CAF-R121-KEU, 12L
  • 12 твърди подложки за кексчета

Съставки
  

  • 160 г царевично брашно
  • 120 г обикновено брашно
  • 50 г пудра захар
  • 1 ч.л сол
  • 4 ч.л бакплувер
  • 2 яйца
  • 240 г мътеница* (buttermilk)
  • 2 с.л несолено масло разтопено и охладено
  • 1 с.л. мед

За пикантното медено масло:

  • 113 г несолено масло,разтопено
  • 2 с.л пикантен мед
  • ½ ч.л сол

Начин на приготвяне
 

  • Изберете функцията " Печене ", настройте времето на 12 минути и натиснете Старт/Пауза, за да загреете фурната.
  • В голяма купа разбийте царевичното брашно, обикновеното брашно, пудрата захар, солта и бакпулвера.
  • В отделна купа разбийте яйцата, мътеницата, разтопеното масло и меда.
  • Добавете мокрите съставки в купата със сухите и разбъркайте до хомогенност.
  • Напълнете всяка подложка за кексчета с тестото.
  • Поставете напълнените подложки за кексчета върху тавата на фритюрника и поставете тавата на ниво 5 в предварително загрятата фурна. Ще трябва да печете на партиди, ако е необходимо.
  • Смесете омекотеното масло, пикантния мед и солта в малка купа, като разбърквате добре.
  • Извадете пирожките, когато са готови, и ги оставете да се охладят. Повторете процеса за останалото тесто.
  • Сервирайте пирожките с пикантното медено масло и се насладете на вкусната комбинация!
Ключови думи Пирожки