Скариди с бекон
Една екзотична и вкусна комбинация. Сочни скариди с увити с хрупкав бекон.
Време за подготовка: 5 minutes mins
Време за готвене: 16 minutes mins
Общо време: 21 minutes mins
Тип ястие: Предястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Бекон, Скариди
- 16 джъмбо скариди обелени и почистени
- 3 г чесън на прах
- 2 г червен пипер
- 2 г лук на прах
- 1 г смлян черен пипер
- 8 ленти бекон нарязани на две по дължина
Поставете скаридите в купа и овкусете с подправките.
Увийте бекона около скаридите като започвате от върха и завършвате на опашката. Закрепете с клечка за зъби.
Изберете опция “Preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете Start/Pause.
Сложете половината от скаридите в загретия air fryer.
Изберете програма “Bacon” и натиснете Start/Pause. Когато готвенето приключи, оставете настрана.
Повторете същото с другата партида скариди.
Отцедете излишната мазнина като поставите скаридите върху кухненска хартия и сервирайте.
Ключови думи Бекон, Скариди