Go Back

Сладкиши с ягодов конфитюр

Съвършена комбинация от нежно тесто и сладък, плътен ягодов вкус.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 10 minutes
Общо време: 25 minutes
Тип ястие: Десерт
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Ягоди
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori TurboBlaze

Съставки
  

  • ½ чаша конфитюр от ягоди
  • 2 бр охладени кори за пай(от магазина)
  • 1 ч.л царевично нишесте
  • 1 бр разбито яйце

За глазурата:

  • 2 с.л конфитюр от ягоди
  • 1 с.л гъста сметана
  • ¾ чаша пудра захар
  • поръска за украса*

Начин на приготвяне
 

  • Поставете скарата в кошницата на фритюрника.
  • Разбъркайте конфитюра от ягоди и царевичното нишесте в малка купа.
  • Поръсете малко брашно върху чиста повърхност и разстелете двете кори за пай. Изрежете заоблените им краища, след което разрежете всяка кора на 4 еднакви по големина правоъгълника.
  • Изберете функцията Предварително загряване, настройте температурата на 190°C, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Поставете 1½ до 2 супени лъжици конфитюр в центъра на 4 от парчетата кора, след което го разнесете, като оставите поне 1.5 см около ръба.
  • Поставете още едно парче кора върху тези със сладко. Притиснете краищата, за да се запечатат, след което ги намачкайте с вилица и изрежете неравните краища.
  • Разбийте заедно яйцето и 1 супена лъжица вода в малка купа, след което нанесете тънък слой върху горната част на всеки сладкиш.
  • Поставете сладкишите върху предварително загрятата скара.
  • Изберете функцията Изпичане, настройте температурата на 160°C и времето на 10 минути, след което натиснете Старт/Пауза.
  • Извадете сладкишите, когато са готови, и ги оставете да се охладят.
  • Разбъркайте съставките на глазурата до пълна гладкост, след което намажете всеки от охладените сладкиши. Отгоре сложете поръска, след което сервирайте.
Ключови думи Ягоди