Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Notes
Smaller
Normal
Larger
Соленки с чедър
Тези соленки са изключително подходящи за следобедно похапване или добавка към чаша вино.
Разпечатайте рецептата
Време за подготовка:
10
minutes
mins
Време за готвене:
12
minutes
mins
Общо време:
22
minutes
mins
Тип ястие:
Гарнитура
Кухня:
Интернационална
Ключови думи:
Соленки
Порции:
4
порции
Нужни уреди
1 Cosori Premium Air Fryer
Съставки
5
г
бакпулвер
5
г
сол
4
г
захар
1
г
сода за хляб
210
г
брашно
плюс допълнително за поръсване
113
г
несолено краве масло
охладено и нарязано на парчета с големина 6 мм
62
г
сирене чедър
настъргано
112
г
112 гр мътеница* (buttermilk)
охладенa
краве масло за намазване
разтопено
Начин на приготвяне
Пресейте заедно бакпулвера, солта, захарта, содата и брашното.
Добавете студеното масло и с помощта на миксер или с ръце и разбъркайте докато сместа започне да наподобява едри трохи.
Прибавете чедъра и мътеницата и разбъркайте до оформянето на тесто. Тестото трябва да изглежда сухо.
Оформете тестото във формата на квадрат в дебелина 13 мм.
Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете start/pause.
Изрежете соленки с помощта на кръгла форма за рязане.
Покрийте загретите кошнички на вашия air fryer с хартия за печене.
Намажете горната част на соленките с разтопено краве масло и подредете върху хартията за печене.
Гответе соленките на 175 градуса за 12 минути.
Бележки
*може да замените мътеницата с айрян, разредена заквасена сметана или прясно мляко с добавено малко количество лимонов сок или оцет.
Ключови думи
Соленки