Соленки с чедър

Соленки с чедър
Нужни уреди
- 1 Cosori Premium Air Fryer
Съставки
- 5 г бакпулвер
- 5 г сол
- 4 г захар
- 1 г сода за хляб
- 210 г брашно плюс допълнително за поръсване
- 113 г несолено краве масло охладено и нарязано на парчета с големина 6 мм
- 62 г сирене чедър настъргано
- 112 г 112 гр мътеница* (buttermilk) охладенa
- краве масло за намазване разтопено
Начин на приготвяне
- Пресейте заедно бакпулвера, солта, захарта, содата и брашното.
- Добавете студеното масло и с помощта на миксер или с ръце и разбъркайте докато сместа започне да наподобява едри трохи.
- Прибавете чедъра и мътеницата и разбъркайте до оформянето на тесто. Тестото трябва да изглежда сухо.
- Оформете тестото във формата на квадрат в дебелина 13 мм.
- Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете start/pause.
- Изрежете соленки с помощта на кръгла форма за рязане.
- Покрийте загретите кошнички на вашия air fryer с хартия за печене.
- Намажете горната част на соленките с разтопено краве масло и подредете върху хартията за печене.
- Гответе соленките на 175 градуса за 12 минути.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!