Соленки с чедър

Соленки с чедър

Соленки с чедър

Соленки с чедър

Тези соленки са изключително подходящи за следобедно похапване или добавка към чаша вино.
Време за подготовка: 10 mins
Време за готвене: 12 mins
Общо време: 22 mins
Тип ястие: Гарнитура
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Соленки
Порции: 4 порции

Нужни уреди

  • 1 Cosori Premium Air Fryer

Съставки
  

  • 5 г бакпулвер
  • 5 г сол
  • 4 г захар
  • 1 г сода за хляб
  • 210 г брашно плюс допълнително за поръсване
  • 113 г несолено краве масло охладено и нарязано на парчета с големина 6 мм
  • 62 г сирене чедър настъргано
  • 112 г 112 гр мътеница* (buttermilk) охладенa
  • краве масло за намазване разтопено

Начин на приготвяне
 

  • Пресейте заедно бакпулвера, солта, захарта, содата и брашното.
  • Добавете студеното масло и с помощта на миксер или с ръце и разбъркайте докато сместа започне да наподобява едри трохи.
  • Прибавете чедъра и мътеницата и разбъркайте до оформянето на тесто. Тестото трябва да изглежда сухо.
  • Оформете тестото във формата на квадрат в дебелина 13 мм.
  • Изберете опция “preheat” на вашия Cosori Air Fryer, настройте на 175 градуса и натиснете start/pause.
  • Изрежете соленки с помощта на кръгла форма за рязане.
  • Покрийте загретите кошнички на вашия air fryer с хартия за печене.
  • Намажете горната част на соленките с разтопено краве масло и подредете върху хартията за печене.
  • Гответе соленките на 175 градуса за 12 минути.

Бележки

*може да замените мътеницата с айрян, разредена заквасена сметана или прясно мляко с добавено малко количество лимонов сок или оцет.
Ключови думи Соленки
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Recipe Rating