Започваме с мариноването на рибата - смесваме зехтина, заедно с всички останали подправки в голяма купа, за да прибавим към маринатата и рибата, която оставяме в хладилника да поеме от вкусовете, а през това време подготвяме аспержите.
Аспержите измиваме добре, подрязваме долната им част и ги белим. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.
Сьомгата поставяме в кошницата, в която предварително сме поставили допълнителните грил скари. Поставяме с кожата надолу. Избираме програма АirFry, и печем на 180 градуса за 14 минути.
По средата на готвенето отваряме уреда и към рибата прибавяме аспержите, заедно с мащерката, маслото и чесъна.
През оставащите 7 минути, приготвяме и соса Бенедикт на водна баня. В огнеопорна купа, поставена върху тенджера пълна с топла, но не вряща вода, разбиваме трите жълтъка, заедно със студената вода.
При непрекъснато бъркане добавяме лимоновия сок, следван от солта и пипера. Не трябва да спираме да бъркаме, за да не се сготвят жълтъците и сосът ви в последствие да се пресече.
На този етап сосът вече трябва да е леко сгъстен и добавяме мекото масло като отново разбъркваме. Дърпаме от котлона, а през това време рибата и аспержите са вече готови.
Готовата риба, подреждаме заедно с аспержите в чиния, добавяме 2 лъжици от соса Холандез и поръсваме с прясна мащерка и сусам. Ястието е готово за сервиране. Бон Апети!