Първата стъпка е да изкараме стека, ако е в хладилник, поне 30 минути преди готвенето, за да се изпече оптимално добре
Продължаваме с гарнитурата. Бланшираме моркови в подсолена вода за 4 минути, след което ги шокираме в студена вода. Някои от морковите разрязваме вертикално по дължина, както и някои от репичките.
Поставяме в подходяща тавичка, заедно с подправките. Поставяме в лявата част на кошницата, в която предварително сме поставили, както разделителя, така и грил приставките.
Избираме ZONE 1 на функцията Roast за 25 минути на 185 градуса.
Овкусяваме добре стека със сол и черен пипер, поставяме в кощницата от дясната страна.
Избираме ZONE 2 на функцията Grill за 5 минути на 240 градуса.
Обръщаме стека и повтаряме същата процедура.
След като стека е готов го изкарваме и го оставяме да почине поне 5 минути
Сервираме заедно с маслото и билките, които предварително сме смесили добре и гарнитурата от печени моркови и репички. Бон Апети!