Телешки стек с билково масло и печени кореноплодни

Телешки стек с билково масло и печени кореноплодни

Телешки стек с билково масло и печени кореноплодни – изкусително удоволствие за сетивата.
Време за подготовка: 15 minutes
Време за готвене: 30 minutes
Общо време: 45 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Интернационална
Ключови думи: Стек, Телешко
Порции: 2

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze TwinFry

Съставки
  

За стека:

  • 300 г телешки Ribeye стек
  • 30 г масло
  • 1 ч.л пушена сол на люспи
  • 1 ч.л черен пипер
  • 5 г риган
  • 5 г мащерка

За кореноплодните:

  • 7 бр морков
  • 7 бр репички
  • 2 бр скилидки чесън
  • ½ ч.л сол
  • 5 г мащерка
  • 15 г масло

Начин на приготвяне
 

  • Първата стъпка е да изкараме стека, ако е в хладилник, поне 30 минути преди готвенето, за да се изпече оптимално добре
  • Продължаваме с гарнитурата. Бланшираме моркови в подсолена вода за 4 минути, след което ги шокираме в студена вода. Някои от морковите разрязваме вертикално по дължина, както и някои от репичките.
  • Поставяме в подходяща тавичка, заедно с подправките. Поставяме в лявата част на кошницата, в която предварително сме поставили, както разделителя, така и грил приставките.
  • Избираме ZONE 1 на функцията Roast за 25 минути на 185 градуса.
  • Овкусяваме добре стека със сол и черен пипер, поставяме в кощницата от дясната страна.
  • Избираме ZONE 2 на функцията Grill за 5 минути на 240 градуса.
  • Обръщаме стека и повтаряме същата процедура.
  • След като стека е готов го изкарваме и го оставяме да почине поне 5 минути
  • Сервираме заедно с маслото и билките, които предварително сме смесили добре и гарнитурата от печени моркови и репички. Бон Апети!
Ключови думи Стек, Телешко

Автор