Подготвяме месото като го измиваме добре и овкусяваме. В купичка смесваме 10 мл олио, заедно с всички подправки за агнешката плешка.
Хубаво разнасяме получената смес по месото, поставяме го в дясната част на кошницата на COSORI Air Fryer като предварително сме сложили и разделителя в кошницата.
Нарязваме си зеленчуците на едро, нареждаме ги в кошницата около месото, покриваме в фолио, за да се задуши и избираме Zone 1 на функцията Roast за 90 минути на 180 градуса.
Започваме с постната дроб сарма, в тиган с 10 мл олио се запържват до златисто гъбите, които са нарязани на полумесеци.
Към тях прибавяме вече измития ориз, заедно с подправките. След 2 минути наливаме бульон, и щом заври прехвърляме в тавичка.
След края на програмата за месото отваряме кошницата, и поставяме тавичката в дясната част на уреда.
Избираме Zone 2 на функцията Bake за 25 минути на 180 градуса.
Махаме фолиото от месото и оставяме да се допече до получаване на хрупкава коричка.
Месото може да сервираме в чиния върху канапе от постния ориз. А отделно може да се сервира постния ориз като вегатарианско ястие. Бон Апети!