Aгнешка плешка с постна дроб сарма

Aгнешка плешка с постна дроб сарма

Идеален избор за любителите на традиционната българска кухня.
Време за подготовка: 20 minutes
Време за готвене: 1 hour 55 minutes
Общо време: 2 hours 15 minutes
Тип ястие: Основно ястие
Кухня: Българска
Ключови думи: Агнешко, Дроб сърма
Порции: 4

Нужни уреди

  • 1 Cosori Dual Blaze

Съставки
  

За агнешкото:

  • 1 кг агнешка плешка
  • 1 ч.л джоджен
  • 1 ч.л сол
  • 1 ч.л червен пипер
  • ½ ч.л девисил
  • 1 бр морков
  • 2 бр лук
  • 3 бр скилидки чесън

За постната дроб сарма:

  • 300 г гъби печурки
  • 1 бр лук
  • 15 г джоджен
  • 3 бр пресен лук 
  • 20 мл олио
  • 200 г ориз
  • 400 мл вода/зеленчуков бульон

Начин на приготвяне
 

  • Подготвяме месото като го измиваме добре и овкусяваме. В купичка смесваме 10 мл олио, заедно с всички подправки за агнешката плешка.
  • Хубаво разнасяме получената смес по месото, поставяме го в дясната част на кошницата на COSORI Air Fryer като предварително сме сложили и разделителя в кошницата.
  • Нарязваме си зеленчуците на едро, нареждаме ги в кошницата около месото, покриваме в фолио, за да се задуши и избираме Zone 1 на функцията Roast за 90 минути на 180 градуса.
  • Започваме с постната дроб сарма, в тиган с 10 мл олио се запържват до златисто гъбите, които са нарязани на полумесеци. 
  • Към тях прибавяме вече измития ориз, заедно с подправките. След 2 минути наливаме бульон, и щом заври прехвърляме в тавичка.
  • След края на програмата за месото отваряме кошницата, и поставяме тавичката в дясната част на уреда. 
  • Избираме Zone 2 на функцията Bake за 25 минути на 180 градуса.
  • Махаме фолиото от месото и оставяме да се допече до получаване на хрупкава коричка.
  • Месото може да сервираме в чиния върху канапе от постния ориз. А отделно може да се сервира постния ориз като вегатарианско ястие. Бон Апети!
Ключови думи Агнешко, Дроб сърма

Автор